Halv åtta hos mig
- Matlagning
- 2023
- Avsnitt 3
- Säsong 25
- 22 min
- 0+
- Säsong 25
- Avsnitt 3: Söderköping - onsdag
Idag är det egenföretagaren Linas tur att laga mat. Hon visar oss sina rallybilar och testar våra kartläsarkunskaper. Hon bjuder på hummertacos med wasabikräm till förrätt, och rabarbersoppa med crunch och vaniljvisp till efterrätt.
Om serien: Fyra personer turas om att bjuda hem de andra på middag. Efteråt betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner. Alla moment är lika viktiga, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och middag.
Söderköping - måndag
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsstart. Veckans första värd i Söderköping är bilförsäljaren Marcus. Det blir en minst sagt hummerinspirerad middag med ärtsoppa med hummer till förrätt och pilgrimscannelloni med hummersås till huvudrätt.
Säsongsstart. Veckans första värd i Söderköping är bilförsäljaren Marcus. Det blir en minst sagt hummerinspirerad middag med ärtsoppa med hummer till förrätt och pilgrimscannelloni med hummersås till huvudrätt.
Söderköping - tisdag
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderVeckans andra värd är läraren Sofia som ger oss en lektion i lydnad tillsammans med hennes två hundar. Till varmrätt serveras kycklingpasta med mangoldsallad och rostade pinjenötter och till dessert en tiramisu med smak av apelsin.
Veckans andra värd är läraren Sofia som ger oss en lektion i lydnad tillsammans med hennes två hundar. Till varmrätt serveras kycklingpasta med mangoldsallad och rostade pinjenötter och till dessert en tiramisu med smak av apelsin.
Söderköping - onsdag
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderIdag är det egenföretagaren Linas tur att laga mat. Hon visar oss sina rallybilar och testar våra kartläsarkunskaper. Hon bjuder på hummertacos med wasabikräm till förrätt, och rabarbersoppa med crunch och vaniljvisp till efterrätt.
Idag är det egenföretagaren Linas tur att laga mat. Hon visar oss sina rallybilar och testar våra kartläsarkunskaper. Hon bjuder på hummertacos med wasabikräm till förrätt, och rabarbersoppa med crunch och vaniljvisp till efterrätt.
Söderköping - torsdag
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderDet är dags för finaldag i Söderköping hemma hos gymnasieläraren, Carl Wictor. Veckans sista meny består av den indonesiska köttgrytan Rendang och Crépes Suzette med krokantglass. Vem kommer att stå som segrare efter att kvällen är över?
Det är dags för finaldag i Söderköping hemma hos gymnasieläraren, Carl Wictor. Veckans sista meny består av den indonesiska köttgrytan Rendang och Crépes Suzette med krokantglass. Vem kommer att stå som segrare efter att kvällen är över?
Falkenberg - måndag
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderDen här veckan befinner vi oss i Falkenberg, och då passar vi på att inleda veckan hos mekanikern, Hugo. Hans meny består bland annat av smash burger till varmrätt och cheesecaketårta till efterrätt.
Den här veckan befinner vi oss i Falkenberg, och då passar vi på att inleda veckan hos mekanikern, Hugo. Hans meny består bland annat av smash burger till varmrätt och cheesecaketårta till efterrätt.
Falkenberg - tisdag
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderIdag beger vi oss till jobbonären, Madeleine. Till förrätt serveras frasvåffla med stenbitsrom, färskost och rödlök. Till varmrätt serverar hon lammytterfilé med råstekt potatis.
Idag beger vi oss till jobbonären, Madeleine. Till förrätt serveras frasvåffla med stenbitsrom, färskost och rödlök. Till varmrätt serverar hon lammytterfilé med råstekt potatis.
Falkenberg - onsdag
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderLill-lördag och dagen innan final spenderas hos idrottaren Amanda. Hon har fått ihop en riktigt galopperande meny, där det serveras knaperstekt röding med primörer till varmrätt, och jordgubbscheesecake med limecurd till efterrätt.
Lill-lördag och dagen innan final spenderas hos idrottaren Amanda. Hon har fått ihop en riktigt galopperande meny, där det serveras knaperstekt röding med primörer till varmrätt, och jordgubbscheesecake med limecurd till efterrätt.
Falkenberg - torsdag
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderDet vankas final i Falkenberg, och Halv åtta hos mig ska avgöras hemma hos scenografen, Arduino. Menyn ser ut som följande: Parmigiano de melanzane och caprese till förrätt, och falsk jordgubbstiramisu till efterrätt.
Det vankas final i Falkenberg, och Halv åtta hos mig ska avgöras hemma hos scenografen, Arduino. Menyn ser ut som följande: Parmigiano de melanzane och caprese till förrätt, och falsk jordgubbstiramisu till efterrätt.
Stockholm - måndag
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderFörst ut att bjuda på middag är frilansmusikern Lennart. Han här en fena på allt från piano, gitarr och dragspel.Till förrätt serverar Lennart en klassisk gubbröra och till varmrätt Dovhjortsbiffar med potatismos, picklad gurka och viltsås.
Först ut att bjuda på middag är frilansmusikern Lennart. Han här en fena på allt från piano, gitarr och dragspel.Till förrätt serverar Lennart en klassisk gubbröra och till varmrätt Dovhjortsbiffar med potatismos, picklad gurka och viltsås.
Stockholm - tisdag
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderVeckan i Stockholm fortsätter hos företagssköterskan Sofia. Tisdagens meny är helvegetarisk med en grönsaksfylld butternutpumpa med härliga tillbehör till varmrätt, och till efterrätt serveras en blommig citronkaka med hallongmaräng
Veckan i Stockholm fortsätter hos företagssköterskan Sofia. Tisdagens meny är helvegetarisk med en grönsaksfylld butternutpumpa med härliga tillbehör till varmrätt, och till efterrätt serveras en blommig citronkaka med hallongmaräng