Halv åtta hos mig
- Matlagning
- 2024
- Avsnitt 1
- Säsong 26
- 22 min
- 0+
- Säsong 26
- Avsnitt 1: Smögen - måndag
Säsongsstart. Halv åtta hos mig är på Smögen och först ut att laga mat är egenföretagaren Simone. Hon bjuder på gratinerad kungskrabba med citron- och vitlökssmör, surdegsbröd och en salsa. Till varmrätt blir det grillad marulk med sommarprimörer.
Om serien: Fyra personer turas om att bjuda hem de andra på middag. Efteråt betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner. Alla moment är lika viktiga, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och middag.
Smögen - måndag
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsstart. Halv åtta hos mig är på Smögen och först ut att laga mat är egenföretagaren Simone. Hon bjuder på gratinerad kungskrabba med citron- och vitlökssmör, surdegsbröd och en salsa. Till varmrätt blir det grillad marulk med sommarprimörer.
Säsongsstart. Halv åtta hos mig är på Smögen och först ut att laga mat är egenföretagaren Simone. Hon bjuder på gratinerad kungskrabba med citron- och vitlökssmör, surdegsbröd och en salsa. Till varmrätt blir det grillad marulk med sommarprimörer.
Smögen - tisdag
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderVeckan fortsätter hemma hos butikschefen Hampus. Han är inte bara expert på att fronta matvaror, han frontar även en spännande meny. Vad sägs om grillad hälleflundra med jordärtskockspuré, vitvinssås, grillade haricot verts och citronsparris?
Veckan fortsätter hemma hos butikschefen Hampus. Han är inte bara expert på att fronta matvaror, han frontar även en spännande meny. Vad sägs om grillad hälleflundra med jordärtskockspuré, vitvinssås, grillade haricot verts och citronsparris?
Smögen - onsdag
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderLill-lördagen spenderas hemma hos prästen Maria. Som en skänk från ovan bjuder hon på en gudomlig meny. Till förrätt blir det gratinerade blåmusslor med ramslöksmajonnäs, tångchips och rostat bröd. Till efterrätt serveras rabarberpannacotta.
Lill-lördagen spenderas hemma hos prästen Maria. Som en skänk från ovan bjuder hon på en gudomlig meny. Till förrätt blir det gratinerade blåmusslor med ramslöksmajonnäs, tångchips och rostat bröd. Till efterrätt serveras rabarberpannacotta.
Smögen - torsdag
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderDet är final på Smögen och dagen ska avgöras hemma hos Lars. Till vardags säljer han elkomponenter och denna kväll har han förberett en elektrisk meny. Det bjuds på hummerfylld rödtungafilé med smörslungad färskpotatis följt av gin och tonic-sorbet.
Det är final på Smögen och dagen ska avgöras hemma hos Lars. Till vardags säljer han elkomponenter och denna kväll har han förberett en elektrisk meny. Det bjuds på hummerfylld rödtungafilé med smörslungad färskpotatis följt av gin och tonic-sorbet.
Stockholm - måndag
Avsnitt 5
28 minTillgänglig 3+ månaderDags för en vecka i Stockholm och först ut är mammalediga injektionsbehandlaren Claudia. Till förrätt serverar hon soyamarinerad lax med wasabikräm och friterat tunnbröd och till varmrätt blir det klassisk entrecote med vitlöksfrästa haricoverts.
Dags för en vecka i Stockholm och först ut är mammalediga injektionsbehandlaren Claudia. Till förrätt serverar hon soyamarinerad lax med wasabikräm och friterat tunnbröd och till varmrätt blir det klassisk entrecote med vitlöksfrästa haricoverts.
Stockholm - tisdag
Avsnitt 6
28 minTillgänglig 3+ månaderVeckan fortsätter hos marknadschefen Axel som älskar att umgås med sina vänner och resa runt jorden. Med sin meny inspirerad från Sydamerika bjuder han bland annat på på Ceviche de Aji Amarillo till förrätt och Dulce de leche-glass till efterrätt.
Veckan fortsätter hos marknadschefen Axel som älskar att umgås med sina vänner och resa runt jorden. Med sin meny inspirerad från Sydamerika bjuder han bland annat på på Ceviche de Aji Amarillo till förrätt och Dulce de leche-glass till efterrätt.
Stockholm - onsdag
Avsnitt 7
27 minTillgänglig 3+ månaderNu följer vi med hem till journalisten Eva. Hon älskar att göra research inför kommande intervjuer och sysslar även med dekorationsmålning på sin fritid. Till förrätt serverar Eva pilgrimsmusslor med blomkålspure, toppad med pancetta och kaprissmör.
Nu följer vi med hem till journalisten Eva. Hon älskar att göra research inför kommande intervjuer och sysslar även med dekorationsmålning på sin fritid. Till förrätt serverar Eva pilgrimsmusslor med blomkålspure, toppad med pancetta och kaprissmör.
Stockholm - torsdag
Avsnitt 8
27 minTillgänglig 3+ månaderDet är final och vi beger oss ut till Gustavsberg och pensionären Erik. Han älskar att fotografera fåglar med sina många objektiv. Eriks bjuder på kantarellsoppa toppad med rostade hasselnötter till förrätt och mandelmusslor till efterrätt.
Det är final och vi beger oss ut till Gustavsberg och pensionären Erik. Han älskar att fotografera fåglar med sina många objektiv. Eriks bjuder på kantarellsoppa toppad med rostade hasselnötter till förrätt och mandelmusslor till efterrätt.
Göteborg - måndag
Avsnitt 9
21 minTillgänglig 3+ månaderVarmt välkomna till det glittrande Göteborg. Vi inleder veckan hos storfiskaren Rebin. Han visar oss var man får bästa bottennappet, eller var det makrill? Vi får även ta del av en kurdisk meny i form av meze till förrätt och baklava till efterrätt.
Varmt välkomna till det glittrande Göteborg. Vi inleder veckan hos storfiskaren Rebin. Han visar oss var man får bästa bottennappet, eller var det makrill? Vi får även ta del av en kurdisk meny i form av meze till förrätt och baklava till efterrätt.
Göteborg - tisdag
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderTisdagens värd är cabriolet-älskaren och modelejonet Irén, som har många färgstarka kläder i sin garderob. Nu återstår det att se ifall hennes meny är lika färgstark. Till varmrätt serveras torskrygg och till efterrätt blir det chokladfondant.
Tisdagens värd är cabriolet-älskaren och modelejonet Irén, som har många färgstarka kläder i sin garderob. Nu återstår det att se ifall hennes meny är lika färgstark. Till varmrätt serveras torskrygg och till efterrätt blir det chokladfondant.