The Great British Menu
- Livsstil
- 2020
- Avsnitt 5
- Säsong 16
- 58 min
- 11+
- 7.5
- Säsong 16
- Avsnitt 5: Scotland Main and Dessert
Tre kockar återstår i tävlingen och de vill alla representera Skottland. Dagens rätter är en innovativ version av klassisk tv-middag, en hyllning till kloningen av fåret Dolly, samt en ambitiös paj med kött och kyckling. Och pressen ökar.
Om serien: Mästerkockar från hela Storbritannien tävlar i det populära matlagningsprogrammet The Great British Menu. De måste använda alla sina färdigheter i köket för att slå ut sina medtävlande. Konkurrensen är stenhård och nivån är skyhög.
Central Starter and Fish Courses
Avsnitt 1
59 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsstart. Fyra kockar tävlar mot varandra om att gå vidare med kanapéer, förrätter och fiskrätter inspirerade av brittisk uppfinningsrikedom och innovation. Domare för dagen är en tidigare vinnare som är hemlig för de tävlande kockarna.
Säsongsstart. Fyra kockar tävlar mot varandra om att gå vidare med kanapéer, förrätter och fiskrätter inspirerade av brittisk uppfinningsrikedom och innovation. Domare för dagen är en tidigare vinnare som är hemlig för de tävlande kockarna.
Central Main and Dessert Courses
Avsnitt 2
59 minTillgänglig 3+ månaderTre kockar återstår och pressen ökar. De försöker alla åstadkomma något unikt med grund i brittisk innovation. Bland huvudrätterna finns en vilträtt för att hedra den enda brittiska kvinna som vunnit ett Nobelpris inom vetenskap.
Tre kockar återstår och pressen ökar. De försöker alla åstadkomma något unikt med grund i brittisk innovation. Bland huvudrätterna finns en vilträtt för att hedra den enda brittiska kvinna som vunnit ett Nobelpris inom vetenskap.
Central Judging
Avsnitt 3
29 minTillgänglig 3+ månaderDe två återstående tävlande jobbar hårt för att skapa en perfekt sexrättersmeny och imponera på domarna, varav en är kända matprofilen Rachel Koo. Gästdomare för dagen är Helen Sharman, den första brittiska astronauten.
De två återstående tävlande jobbar hårt för att skapa en perfekt sexrättersmeny och imponera på domarna, varav en är kända matprofilen Rachel Koo. Gästdomare för dagen är Helen Sharman, den första brittiska astronauten.
Scotland Starter and Fish
Avsnitt 4
59 minTillgänglig 3+ månaderGreat British Menu beger sig till Skottland. Tre av de tävlande driver egen restaurang i Edinburgh, bland annat förra årets vinnare i Skottland, Roberta Hall. Den fjärde deltagaren driver en skaldjursrestaurang vid kusten i Fife.
Great British Menu beger sig till Skottland. Tre av de tävlande driver egen restaurang i Edinburgh, bland annat förra årets vinnare i Skottland, Roberta Hall. Den fjärde deltagaren driver en skaldjursrestaurang vid kusten i Fife.
Scotland Main and Dessert
Avsnitt 5
58 minTillgänglig 3+ månaderTre kockar återstår i tävlingen och de vill alla representera Skottland. Dagens rätter är en innovativ version av klassisk tv-middag, en hyllning till kloningen av fåret Dolly, samt en ambitiös paj med kött och kyckling. Och pressen ökar.
Tre kockar återstår i tävlingen och de vill alla representera Skottland. Dagens rätter är en innovativ version av klassisk tv-middag, en hyllning till kloningen av fåret Dolly, samt en ambitiös paj med kött och kyckling. Och pressen ökar.
Scotland Judging
Avsnitt 6
29 minTillgänglig 3+ månaderDe två återstående kockarna i tävlingen kämpar mot varandra för att skapa sina unika sexrättersmenyer. Förutom de tre domarna måste de också imponera på dagens gästdomare, Caroline Criado-Perez, som vunnit Royal Society's Science Book-priset.
De två återstående kockarna i tävlingen kämpar mot varandra för att skapa sina unika sexrättersmenyer. Förutom de tre domarna måste de också imponera på dagens gästdomare, Caroline Criado-Perez, som vunnit Royal Society's Science Book-priset.
London and the South East Starter
Avsnitt 7
59 minTillgänglig 3+ månaderFyra toppkockar tävlar, med förrätter och fiskrätter, för att vinna den mycket svåra London- och Sydost-regionen. Alla fyra deltagarna är nykomlingar i GBM-köket och är några av de mest spännande nya talangerna i Storbritannien idag.
Fyra toppkockar tävlar, med förrätter och fiskrätter, för att vinna den mycket svåra London- och Sydost-regionen. Alla fyra deltagarna är nykomlingar i GBM-köket och är några av de mest spännande nya talangerna i Storbritannien idag.
London and South East Mains and Desserts
Avsnitt 8
58 minTillgänglig 3+ månaderEn kock är utslagen och de tre återstående kockarna kämpar under stark press. Bara två kan gå vidare och bara en får representera London i den stora finalen. Och det handlar åter om rätter inspirerade av brittisk vetenskap och innovation.
En kock är utslagen och de tre återstående kockarna kämpar under stark press. Bara två kan gå vidare och bara en får representera London i den stora finalen. Och det handlar åter om rätter inspirerade av brittisk vetenskap och innovation.
London and the South East Judges
Avsnitt 9
28 minTillgänglig 3+ månaderGästdomaren professor Chris Jackson, geolog och äventyrare, är med och avgör vem av de två återstående kockarna som står kvar som vinnare. Det är åter sexrättersmenyer som gäller och spänningen vibrerar mellan de tävlande.
Gästdomaren professor Chris Jackson, geolog och äventyrare, är med och avgör vem av de två återstående kockarna som står kvar som vinnare. Det är åter sexrättersmenyer som gäller och spänningen vibrerar mellan de tävlande.
Wales Starter
Avsnitt 10
59 minTillgänglig 3+ månaderI denna episod tävlar fyra kockar från Wales. Det är tre nya, spännande förmågor samt den populäre Hywel Griffith som gör sig redo för kanapéer, förrätter och fiskrätter. Och Griffith är fast besluten att åter nå finalen.
I denna episod tävlar fyra kockar från Wales. Det är tre nya, spännande förmågor samt den populäre Hywel Griffith som gör sig redo för kanapéer, förrätter och fiskrätter. Och Griffith är fast besluten att åter nå finalen.