Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2016
- Säsong 10
- 0+
Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsstart. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pavlovatårta.
Säsongsstart. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pavlovatårta.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.
Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.
Per Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med gestost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.
Per Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med gestost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.
Per Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.
Per Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderDet blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.
Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.
Per Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg gör laxmousse med hjälp av en mixer och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.
Per Morberg gör laxmousse med hjälp av en mixer och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsavslutning. Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.
Säsongsavslutning. Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.