Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2010
- Säsong 8
- 0+
Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderPer hämtar inspiration från grannlandet Danmark och lagar smörrebröd med bland annat rökt lax, handskalade räkor och knaperstekt bacon. Till efterrätt bjuder han på hemlagad glass och romindränkta russin.
Per hämtar inspiration från grannlandet Danmark och lagar smörrebröd med bland annat rökt lax, handskalade räkor och knaperstekt bacon. Till efterrätt bjuder han på hemlagad glass och romindränkta russin.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder in Fares Fares, Gerhard Hoberstorfer och Andreas Kundler. Menyn består av ättiksströmming serverad på knäckebröd med öl och snaps, rimmad oxbringa med pepparrotssås och fattiga riddare på kanellängd med vispgrädde och bär.
Per Morberg bjuder in Fares Fares, Gerhard Hoberstorfer och Andreas Kundler. Menyn består av ättiksströmming serverad på knäckebröd med öl och snaps, rimmad oxbringa med pepparrotssås och fattiga riddare på kanellängd med vispgrädde och bär.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg fiskar gädda som han ska använda till middagen. Det bjuds på franska queneller med parfait av rabarber till efterrätt. Pers gäster är musikerna Kikki Danielsson och Sulo. Som tack för maten bjuder de på både gitarrspel och sång.
Per Morberg fiskar gädda som han ska använda till middagen. Det bjuds på franska queneller med parfait av rabarber till efterrätt. Pers gäster är musikerna Kikki Danielsson och Sulo. Som tack för maten bjuder de på både gitarrspel och sång.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale och för att få till den rätta ytan på filén använder Per en svets.Till dessert blir det en vildhallonmousse. Pers gäster är dottern Alida och svärsonen Fares Fares.
Per Morberg lagar mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale och för att få till den rätta ytan på filén använder Per en svets.Till dessert blir det en vildhallonmousse. Pers gäster är dottern Alida och svärsonen Fares Fares.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPers vänner Lars och Margit Abrahamsson, som driver en restaurang i Västindien, är på besök och de ska laga Jerk chicken, grillad kyckling med karibiska kryddor. Till kycklingen serveras en salsa på mango, ananas, papaya och chili.
Pers vänner Lars och Margit Abrahamsson, som driver en restaurang i Västindien, är på besök och de ska laga Jerk chicken, grillad kyckling med karibiska kryddor. Till kycklingen serveras en salsa på mango, ananas, papaya och chili.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer lagar mat i utomhusköket på torpet till sin familj. På menyn står piggvar som han steker och serverar med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir det fruktsallad med ett stänk champagne.
Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin familj. På menyn står piggvar som han steker och serverar med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir det fruktsallad med ett stänk champagne.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer gör en skärgårdskryssning med Jesper Taube. De lagar till en festmåltid i skeppsköket. Det blir lerpottasill, matjesill och ångbåtsbiff med en sky, stekt lök och potatis. Till efterrätt blir det punschtiramisu enligt ett recept från Evert Taube.
Per gör en skärgårdskryssning med Jesper Taube. De lagar till en festmåltid i skeppsköket. Det blir lerpottasill, matjesill och ångbåtsbiff med en sky, stekt lök och potatis. Till efterrätt blir det punschtiramisu enligt ett recept från Evert Taube.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg får besök av Leif Mannerström och hans hustru Lilian. De lagar skaldjursburgare á la Carl XVI Gustaf och rådjursfilé med gräddstuvad spetskål och tryffel. Till efterrätt lagar de äppelkaka med nötter och en vaniljmättad sabayon.
Per Morberg får besök av Leif Mannerström och hans hustru Lilian. De lagar skaldjursburgare á la Carl XVI Gustaf och rådjursfilé med gräddstuvad spetskål och tryffel. Till efterrätt lagar de äppelkaka med nötter och en vaniljmättad sabayon.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar en festmåltid. På menyn står gravad rådjursfilé med kantareller till förrätt och stuvad lake med pressad potatis till huvudrätt. Till efterrätt blir det glace au four, vaniljglass mixad med sockerkaka, färska bär och maräng.
Per Morberg lagar en festmåltid. På menyn står gravad rådjursfilé med kantareller till förrätt och stuvad lake med pressad potatis till huvudrätt. Till efterrätt blir det glace au four, vaniljglass mixad med sockerkaka, färska bär och maräng.
Vad blir det för mat
Avsnitt 12
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg får besök av Henrik Schyffert och Erik Haag. Per serverar nykokta rödbetor tillsammans med parmesan och pinjenötter som förrätt och torskrygg som huvudrätt. Som avslutning gör Per sin variant av den klassiska efterrätten banana split.
Per Morberg får besök av Henrik Schyffert och Erik Haag. Per serverar nykokta rödbetor tillsammans med parmesan och pinjenötter som förrätt och torskrygg som huvudrätt. Som avslutning gör Per sin variant av den klassiska efterrätten banana split.