Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2007
- Säsong 2
- 0+
Skådespelaren Per Morberg bjuder på matlagning i sitt hem i Sörmland. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per har tidigare varit kock på bland annat Operakällaren.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder vännerna och kollegorna Jonas Malmsjö, Jonas Inde och Anders Ekborg på lunch. Det blir knäckebröd bakat efter ett gammalt recept, gubbröra och stekt, rimmat fläsk med löksås. Dessutom visar Per hur man kan göra snapsen godare.
Per Morberg bjuder vännerna och kollegorna Jonas Malmsjö, Jonas Inde och Anders Ekborg på lunch. Det blir knäckebröd bakat efter ett gammalt recept, gubbröra och stekt, rimmat fläsk med löksås. Dessutom visar Per hur man kan göra snapsen godare.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar ärtsoppa från grunden, av ärtor som han har lagt i blöt över natten. Efter soppan serveras pannkakor. Per bjuder också på grillad entrecôte med grönsaksknyten och rödkålssmör. Därefter beger han sig ut på utflykt med häst och vagn.
Per Morberg lagar ärtsoppa från grunden, av ärtor som han har lagt i blöt över natten. Efter soppan serveras pannkakor. Per bjuder också på grillad entrecôte med grönsaksknyten och rödkålssmör. Därefter beger han sig ut på utflykt med häst och vagn.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg och hans fru Inese firar att de tillsammans fyller 100 år. Till festen tillagar Per toast skagen à la Tore Wretman, grillar lamm och vildsvin, och till efterrätt blir det marängswiss och hemgjord glass som barnen hjälper till att göra.
Per Morberg och hans fru Inese firar att de tillsammans fyller 100 år. Till festen tillagar Per toast skagen à la Tore Wretman, grillar lamm och vildsvin, och till efterrätt blir det marängswiss och hemgjord glass som barnen hjälper till att göra.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
23 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången bjuder Per Morberg på helt hemlagade hamburgare. Han bakar brödet, maler köttet och gör en coleslaw. Därefter blir det äpplen i ugn som serveras med vaniljsås. Dessutom tar han en båttur med dottern Astrid.
Den här gången bjuder Per Morberg på helt hemlagade hamburgare. Han bakar brödet, maler köttet och gör en coleslaw. Därefter blir det äpplen i ugn som serveras med vaniljsås. Dessutom tar han en båttur med dottern Astrid.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Mobergs fru Inese har bjudit in några tjejkompisar, bland andra Lia Boysen, till lunch och spa. Per står för maten och tar fram sin köttkvarn för att göra örtkorv, vilket han visar inte är så svårt som man kan tro. Därefter gör han en tiramisu.
Per Mobergs fru Inese har bjudit in några tjejkompisar, bland andra Lia Boysen, till lunch och spa. Per står för maten och tar fram sin köttkvarn för att göra örtkorv, vilket han visar inte är så svårt som man kan tro. Därefter gör han en tiramisu.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar soppa gjord på högrev och rotfrukter. Till efterrätt bakar han en blåpärspaj. Alltsammans packas ned och tas med när han och hans familj beger sig ut på en utflykt till en utflyktsplats med utsikt över Trosas skärgård.
Per Morberg lagar soppa gjord på högrev och rotfrukter. Till efterrätt bakar han en blåpärspaj. Alltsammans packas ned och tas med när han och hans familj beger sig ut på en utflykt till en utflyktsplats med utsikt över Trosas skärgård.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
23 minTillgänglig 3+ månaderPers vän Claes kommer förbi med en kronhjort som de gör i ordning i garaget. Kronhjort har enligt Claes det bästa köttet av alla skogens djur och det verkar stämma. Per ska också laga en citronfromage, en dessert som han aldrig riktigt tyckt om.
Pers vän Claes kommer förbi med en kronhjort som de gör i ordning i garaget. Kronhjort har enligt Claes det bästa köttet av alla skogens djur och det verkar stämma. Per ska också laga en citronfromage, en dessert som han aldrig riktigt tyckt om.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
23 minTillgänglig 3+ månaderPer och vännen Jocke ger sig ut på en båtfärd i Trosa skärgård för att fiska upp dagens meny. Efteråt åker de till Jockes hus där de gör i ordning ett temporärt kök ute på verandan. På menyn står torsk i äggsås och lingonkokta päron till dessert.
Per och vännen Jocke ger sig ut på en båtfärd i Trosa skärgård för att fiska upp dagens meny. Efteråt åker de till Jockes hus där de gör i ordning ett temporärt kök ute på verandan. På menyn står torsk i äggsås och lingonkokta päron till dessert.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
23 minTillgänglig 3+ månaderPer åker till den lokale biodlaren och köper honung. Hemma igen förbereder han revbensspjäll och sätter in i ugnen. I trädgården plockar han äpplen till en chutneysås. Till de honungsglaserade revbensspjällen serverar Per klyftpotatis och äppelmust.
Per åker till den lokale biodlaren och köper honung. Hemma igen förbereder han revbensspjäll och sätter in i ugnen. I trädgården plockar han äpplen till en chutneysås. Till de honungsglaserade revbensspjällen serverar Per klyftpotatis och äppelmust.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
23 minTillgänglig 3+ månaderPer är på Hötorget i Stockholm och handlar mat. Det blir en lantpaté som han gör av bland annat kronhjort och kycklinglever. Kronärtskockshjärtan förvandlas till en smakfull gratäng som serveras med grillad paprika, svampkompott och cumberlandsås.
Per är på Hötorget i Stockholm och handlar mat. Det blir en lantpaté som han gör av bland annat kronhjort och kycklinglever. Kronärtskockshjärtan förvandlas till en smakfull gratäng som serveras med grillad paprika, svampkompott och cumberlandsås.