Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2009
- Säsong 6
- 0+
Svensk matlagningsserie. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg tar med sig svampexperten Klas Jaederfeldt på tur i svampskogen. Sen blir det matlagning på temat, både svampsoppa och pasta med svampsås.
Per Morberg tar med sig svampexperten Klas Jaederfeldt på tur i svampskogen. Sen blir det matlagning på temat, både svampsoppa och pasta med svampsås.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg åker till Antroposoferna utanför Järna och skördar höstfrukt. Väl tillbaka i köket blir det förrätt med färska rotfrukter och till varmrätt blir det ostfondue. Pers fru Inese visar hur man mjölksyrar gurka.
Per Morberg åker till Antroposoferna utanför Järna och skördar höstfrukt. Väl tillbaka i köket blir det förrätt med färska rotfrukter och till varmrätt blir det ostfondue. Pers fru Inese visar hur man mjölksyrar gurka.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg har bjudit in till herrmiddag. Grabbgänget bjuds på bastubad, cajunkräftor och grillad abborre. Till efterrätt blir det crêpes på äkta franskt manér.
Per Morberg har bjudit in till herrmiddag. Grabbgänget bjuds på bastubad, cajunkräftor och grillad abborre. Till efterrätt blir det crêpes på äkta franskt manér.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderEn cykelutflykt står på agendan och Per Morberg fixar självklart matsäcken. Temat är ryskt med borsjtj och piroger. Barnens favorit är efterrätten, fruktspett med nougatsås, grillade på plats.
En cykelutflykt står på agendan och Per Morberg fixar självklart matsäcken. Temat är ryskt med borsjtj och piroger. Barnens favorit är efterrätten, fruktspett med nougatsås, grillade på plats.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderEfter en tur till tjurhagen inspireras Per Morberg till spanskt tema. Han gör tapas och paella med färska skaldjur. Per rullar även in dadlar i seranoskinka och gör två vitlösksrätter stekta i smör: en med haricovert och en med champinjoner.
Efter en tur till tjurhagen inspireras Per Morberg till spanskt tema. Han gör tapas och paella med färska skaldjur. Per rullar även in dadlar i seranoskinka och gör två vitlösksrätter stekta i smör: en med haricovert och en med champinjoner.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg förlustar sig i fiskdisken. Sedan gör han en lyxig vardagsmiddag till familjen hemma på Tullgarn. Det blir slätvar, kokt potatis och vitvinssås. Han lagar också calamares och tranbär med grädde och kolasås till efterrätt.
Per Morberg förlustar sig i fiskdisken. Sedan gör han en lyxig vardagsmiddag till familjen hemma på Tullgarn. Det blir slätvar, kokt potatis och vitvinssås. Han lagar också calamares och tranbär med grädde och kolasås till efterrätt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg ska bjuda jaktlaget på vildand efter en lyckad andjakt. Det blir en musselsoppa till förrätt. Till vildanden lagar Per en rotsakskaka och slungar vaxbönor i smör. Som efterrätt serverar han en hemgjord äppelkompott med vaniljstång.
Per Morberg ska bjuda jaktlaget på vildand efter en lyckad andjakt. Det blir en musselsoppa till förrätt. Till vildanden lagar Per en rotsakskaka och slungar vaxbönor i smör. Som efterrätt serverar han en hemgjord äppelkompott med vaniljstång.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg gör sina favoriträtter till julbordet. Inger Löf, som arbetat som kallskänka i mer än 40 år, hjälper till i köket och visar hur man lagar några bortglömda klassiker. Tillsammans lagar de bland annat leverpastej och flera sorters sill.
Per Morberg gör sina favoriträtter till julbordet. Inger Löf, som arbetat som kallskänka i mer än 40 år, hjälper till i köket och visar hur man lagar några bortglömda klassiker. Tillsammans lagar de bland annat leverpastej och flera sorters sill.