Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2009
- Säsong 7
- 0+
Matlagningsserie där skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderFörfattarparet Bengt Ohlsson och Helena von Zweigbergk kommer på besök hos Morberg på Tullgarn. Per lagar en av sin barndoms favoriträtter, med lite modifikation. Det blir tupp i curry. Såsen gör han på lök, purjolök och ett antal olika kryddor.
Författarparet Bengt Ohlsson och Helena von Zweigbergk kommer på besök hos Morberg på Tullgarn. Per lagar en av sin barndoms favoriträtter, med lite modifikation. Det blir tupp i curry. Såsen gör han på lök, purjolök och ett antal olika kryddor.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer lagar en kärleksmåltid till sig och Inese. Han börjar med att besöka en ostbutik i Trosa där han komponerar den perfekta ostbrickan. Sedan lagar han kalvstek som han serverar med hasselbackspotatis. Förrätten bli en coup med räkor och avokado.
Per lagar en kärleksmåltid till sig och Inese. Han börjar med att besöka en ostbutik i Trosa där han komponerar den perfekta ostbrickan. Sedan lagar han kalvstek som han serverar med hasselbackspotatis. Förrätten bli en coup med räkor och avokado.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg har varit på harjakt och gör middag av skogens frukter. Det blir förrätt med svampstuvning och varmrätt med harsadel bunden med fläsksvål. Såsen blir gjord på lök, morötter och pörjolök. Till dessert lagar Per en hjortronparfait.
Per Morberg har varit på harjakt och gör middag av skogens frukter. Det blir förrätt med svampstuvning och varmrätt med harsadel bunden med fläsksvål. Såsen blir gjord på lök, morötter och pörjolök. Till dessert lagar Per en hjortronparfait.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderMiddagen den här gången blir ett intressant möte mellan Sverige och Ryssland. Per tillagar löjromstunga och blinier till förrätt och blodpudding till varmrätt med rårörda lingon. Till efterrätt blir det nötkaka med lättvispad grädde och bär.
Middagen den här gången blir ett intressant möte mellan Sverige och Ryssland. Per tillagar löjromstunga och blinier till förrätt och blodpudding till varmrätt med rårörda lingon. Till efterrätt blir det nötkaka med lättvispad grädde och bär.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderNär Per Morbergs vänner, författaren Ernst Brunner och artisten Sulo, besöker honom på Tullgarn lagar han till växter som kan vara giftiga om de inte tillagas på rätt sätt.
När Per Morbergs vänner, författaren Ernst Brunner och artisten Sulo, besöker honom på Tullgarn lagar han till växter som kan vara giftiga om de inte tillagas på rätt sätt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder på lammstek med vitlök, rosmarin och timjan. Han försöker också återskapa en förrätt hans fru ätit en gång. Till dessert bjuds det på Pers egen sommarexplosion, lemoncurd som serveras med digestivekex, lättvispad grädde och hallon.
Per Morberg bjuder på lammstek med vitlök, rosmarin och timjan. Han försöker också återskapa en förrätt hans fru ätit en gång. Till dessert bjuds det på Pers egen sommarexplosion, lemoncurd som serveras med digestivekex, lättvispad grädde och hallon.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg lagar en kunglig måltid inspirerad av prinsar och prinsessor. Till förrätt blir det crêpes à la Bertil med räkröra. Huvudrätten består av slottsstek med sommargurka och gräddsås. Som avslutning bjuds det på en hemgjord prinsesstårta.
Per Morberg lagar en kunglig måltid inspirerad av prinsar och prinsessor. Till förrätt blir det crêpes à la Bertil med räkröra. Huvudrätten består av slottsstek med sommargurka och gräddsås. Som avslutning bjuds det på en hemgjord prinsesstårta.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg beger sig till Reijmyre glasbruk för att bjuda glasblåsarna på mat. Bland annat blir det Glashyttesill lagad i ungarna på bruket och en thai-inspirerad glasnudelsallad. Till dessert gör Per vodka- och limemarinerade jordgubbar.
Per Morberg beger sig till Reijmyre glasbruk för att bjuda glasblåsarna på mat. Bland annat blir det Glashyttesill lagad i ungarna på bruket och en thai-inspirerad glasnudelsallad. Till dessert gör Per vodka- och limemarinerade jordgubbar.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg går ut skogen för att laga mat. Det blir ett heldagsprojekt när han grillar spädgris som han späckar med frukt, lök, rotfrukter och örter. Till förrätt blir det råraka med gräddfil och löjrom och till dessert färska bär med gräddmjölk.
Per Morberg går ut skogen för att laga mat. Det blir ett heldagsprojekt när han grillar spädgris som han späckar med frukt, lök, rotfrukter och örter. Till förrätt blir det råraka med gräddfil och löjrom och till dessert färska bär med gräddmjölk.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg och hans fru Inese provar på torparliv på Morbergs vis. De lagar torpargryta med kött, rotfrukter och grönsaker som de tillagar över öppen eld. Till förrätt blir det matjessill och gräddfil och till efterrätt blir det stekta Toscaäpplen.
Per Morberg och hans fru Inese provar på torparliv på Morbergs vis. De lagar torpargryta med kött, rotfrukter och grönsaker som de tillagar över öppen eld. Till förrätt blir det matjessill och gräddfil och till efterrätt blir det stekta Toscaäpplen.