Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2007
- Avsnitt 5
- Säsong 1
- 29 min
- 0+
- Säsong 1
- Avsnitt 5: Vad blir det för mat
Per Morberg ska laga boeuf bourguignon och i affären träffar han sin gamla vän, vinexperten Bengt Frithiofson, som tipsar om passande dryck till maten. Ingredienser till efterrätten hittar Per i trädgården och han bjuder på fruktsallad med bär.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
30 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg förklarar varför han tycker att man ska tillaga en kalvfond och visar att vatten inte alltid måste komma från kranen. Han hämtar ingredienserna från sin trädgård. Den här gången bjuder Per på sjömansbiff, sparrissoppa och chokladbollar.
Per Morberg förklarar varför han tycker att man ska tillaga en kalvfond och visar att vatten inte alltid måste komma från kranen. Han hämtar ingredienserna från sin trädgård. Den här gången bjuder Per på sjömansbiff, sparrissoppa och chokladbollar.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
30 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången besöker Per en ostfabrik som ligger ute i Sörmlands skogar. Han får lära sig att ysta ost och får med sig några ostar till picknicken. Uppe på en höjd med vacker utsikt vid Tullgarns slott bjuder Per på grillade lammracks och gazpacho.
Den här gången besöker Per en ostfabrik som ligger ute i Sörmlands skogar. Han får lära sig att ysta ost och får med sig några ostar till picknicken. Uppe på en höjd med vacker utsikt vid Tullgarns slott bjuder Per på grillade lammracks och gazpacho.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
31 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången tillagar Per piggvar på ett enkelt sätt. Skirat smör och riven pepparrot är självklara tillbehör. Till förrätt gör han sparrissoppa i hushållsmixern och till efterrätt blir det rabarberkräm gjord på rabarber från den egna trädgården.
Den här gången tillagar Per piggvar på ett enkelt sätt. Skirat smör och riven pepparrot är självklara tillbehör. Till förrätt gör han sparrissoppa i hushållsmixern och till efterrätt blir det rabarberkräm gjord på rabarber från den egna trädgården.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
32 minTillgänglig 3+ månaderPer handlar majskyckling och tillbehör i Östermalmshallen i Stockholm. Hemma styckar han kycklingen och drar igång matlagningen. Ölbryggaren Johan Spendrup förklarar hur öl ska drickas och hans fru Lani hjälper Per med att laga indiska pannkakor.
Per handlar majskyckling och tillbehör i Östermalmshallen i Stockholm. Hemma styckar han kycklingen och drar igång matlagningen. Ölbryggaren Johan Spendrup förklarar hur öl ska drickas och hans fru Lani hjälper Per med att laga indiska pannkakor.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
29 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg ska laga boeuf bourguignon och i affären träffar han sin gamla vän, vinexperten Bengt Frithiofson, som tipsar om passande dryck till maten. Ingredienser till efterrätten hittar Per i trädgården och han bjuder på fruktsallad med bär.
Per Morberg ska laga boeuf bourguignon och i affären träffar han sin gamla vän, vinexperten Bengt Frithiofson, som tipsar om passande dryck till maten. Ingredienser till efterrätten hittar Per i trädgården och han bjuder på fruktsallad med bär.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
30 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg besöker antroposoferna utanför Järna i Sörmland. På menyn står halstrad råbiff med pommes frites. Dessutom får han hjälp av sin dotter och hennes kompis att göra glass.
Per Morberg besöker antroposoferna utanför Järna i Sörmland. På menyn står halstrad råbiff med pommes frites. Dessutom får han hjälp av sin dotter och hennes kompis att göra glass.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
30 minTillgänglig 3+ månaderPer lagar hemlagad pasta med pesto. När han går ut för att handla ingredienser stöter han på sin gamla vän Tommy Körberg som bjuds in på middag till ett senare program i serien. Väl hemma förbereder Per en romantisk middag med sin fru Inez.
Per lagar hemlagad pasta med pesto. När han går ut för att handla ingredienser stöter han på sin gamla vän Tommy Körberg som bjuds in på middag till ett senare program i serien. Väl hemma förbereder Per en romantisk middag med sin fru Inez.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
38 minTillgänglig 3+ månaderDen här gången bjuder Per Morberg på biff med hemgjord bearnaisesås och potatiskaka, samt svartvinbärssorbet. Han åker också till granngården Fastmyra och köper kravmärkt kött och ute i sommarvärmen hämtar han grönsaker från trädgården.
Den här gången bjuder Per Morberg på biff med hemgjord bearnaisesås och potatiskaka, samt svartvinbärssorbet. Han åker också till granngården Fastmyra och köper kravmärkt kött och ute i sommarvärmen hämtar han grönsaker från trädgården.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
23 minTillgänglig 3+ månaderPer beger sig ut i skogen där han ger tips när det gäller svampplockning. Svampen som han hittar använder han vid tillagningen av det vildsvin som blir dagens middag. Som avslutning på måltiden i Asterix och Obelix-anda bjuder Per på inkokta päron.
Per beger sig ut i skogen där han ger tips när det gäller svampplockning. Svampen som han hittar använder han vid tillagningen av det vildsvin som blir dagens middag. Som avslutning på måltiden i Asterix och Obelix-anda bjuder Per på inkokta päron.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
23 minTillgänglig 3+ månaderPer förbereder kvällens fest. Denna gång lagar han smörstekt gös med kantareller och en gräddig vitvinssås. Till efterrätt blir det äppelpaj. När gästerna anländer bjuder han på champagne och tilltugg med löjrom.
Per förbereder kvällens fest. Denna gång lagar han smörstekt gös med kantareller och en gräddig vitvinssås. Till efterrätt blir det äppelpaj. När gästerna anländer bjuder han på champagne och tilltugg med löjrom.