Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2007
- Avsnitt 2
- Säsong 3
- 23 min
- 0+
- Säsong 3
- Avsnitt 2: Vad blir det för mat
Per fiskar i Trosa skärgård. Han fångar abborre som sen hamnar på kvällens meny. Allt tas tillvara, fiskrenset används till fonden till vitvinssåsen. Till dessert gör han citronparfait med varm fruktsallad. Middagen lagas för vänner och bekanta.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
23 minTillgänglig 3+ månaderPer handlar fasan och hummer i Stockholm för att kunna bjuda på en lyxig meny. Väl hemma kokar han de levande humrarna innan han tar itu med fasanerna. Middagsgäster är Sanna Ekman och Mats Ronander som kommer på visit till sin gamle vän.
Per handlar fasan och hummer i Stockholm för att kunna bjuda på en lyxig meny. Väl hemma kokar han de levande humrarna innan han tar itu med fasanerna. Middagsgäster är Sanna Ekman och Mats Ronander som kommer på visit till sin gamle vän.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
23 minTillgänglig 3+ månaderPer fiskar i Trosa skärgård. Han fångar abborre som sen hamnar på kvällens meny. Allt tas tillvara, fiskrenset används till fonden till vitvinssåsen. Till dessert gör han citronparfait med varm fruktsallad. Middagen lagas för vänner och bekanta.
Per fiskar i Trosa skärgård. Han fångar abborre som sen hamnar på kvällens meny. Allt tas tillvara, fiskrenset används till fonden till vitvinssåsen. Till dessert gör han citronparfait med varm fruktsallad. Middagen lagas för vänner och bekanta.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
23 minTillgänglig 3+ månaderPer beger sig till bagaren i Järna och där får han lära sig hur man gör en äkta schwarzwaldtårta, Pers favorittårta sedan barnsben. Tårtan blir dessert på kvällen när några vänner tittar förbi. Per bjuder på moules marinés och wienerschnitzel.
Per beger sig till bagaren i Järna och där får han lära sig hur man gör en äkta schwarzwaldtårta, Pers favorittårta sedan barnsben. Tårtan blir dessert på kvällen när några vänner tittar förbi. Per bjuder på moules marinés och wienerschnitzel.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg beger sig till vännen Johan Spendrup och fiskar massor av kräftor. Åter hemma på Tullgarn kokar han dem på sitt alldeles egna vis. Till kräftorna gör Per en västerbottenpaj. Till kvällen bjuds nära och kära på paj, kräftor och partaj.
Per Morberg beger sig till vännen Johan Spendrup och fiskar massor av kräftor. Åter hemma på Tullgarn kokar han dem på sitt alldeles egna vis. Till kräftorna gör Per en västerbottenpaj. Till kvällen bjuds nära och kära på paj, kräftor och partaj.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg får sällskap av sin dotter Astrid i köket. Det blir klassiskt dillkött och nässelsoppa med vaktelägg. För en gångs skull kommer inga gäster, men maten njuter familjen Morberg av ändå.
Per Morberg får sällskap av sin dotter Astrid i köket. Det blir klassiskt dillkött och nässelsoppa med vaktelägg. För en gångs skull kommer inga gäster, men maten njuter familjen Morberg av ändå.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
23 minTillgänglig 3+ månaderPer träffar sin vän Sergio i en italiensk delikatessaffär och bjuder hem honom. Men Per har en baktanke och vill att Sergio ska hjälpa honom att laga maten. Det blir en fartfylld dag där det bland annat bjuds på pizza, bruschetta och italiensk glass.
Per träffar sin vän Sergio i en italiensk delikatessaffär och bjuder hem honom. Men Per har en baktanke och vill att Sergio ska hjälpa honom att laga maten. Det blir en fartfylld dag där det bland annat bjuds på pizza, bruschetta och italiensk glass.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg åker till Skansholmens krog i Trosa skärgård, som bland annat har ett eget bränneri, för att hjälpa till i köket. Det var länge sedan han jobbade i ett riktigt restaurangkök. Tempot är högre än vanligt och Per blir satt på plats.
Per Morberg åker till Skansholmens krog i Trosa skärgård, som bland annat har ett eget bränneri, för att hjälpa till i köket. Det var länge sedan han jobbade i ett riktigt restaurangkök. Tempot är högre än vanligt och Per blir satt på plats.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg besöker Hörningsholms slott och blir bjuden på sparris av Caroline Bonde. Per lagar lax och till det serveras hollandaisesås och färsk sparris. Pers fru Ines lär honom hur man gör en dessert. Tommy Körberg och Charlotte kommer på besök.
Per Morberg besöker Hörningsholms slott och blir bjuden på sparris av Caroline Bonde. Per lagar lax och till det serveras hollandaisesås och färsk sparris. Pers fru Ines lär honom hur man gör en dessert. Tommy Körberg och Charlotte kommer på besök.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
23 minTillgänglig 3+ månaderDet är Pers dotter Mollys födelsedag och hon får en rosa överraskning. Hon har bjudit in sina vänner på lunch, en lunch som Per ska tillaga. Det blir lasagne, Mollys favoriträtt. Tjejerna får göra sina egna fruktsmoothies och därefter äta utomhus.
Det är Pers dotter Mollys födelsedag och hon får en rosa överraskning. Hon har bjudit in sina vänner på lunch, en lunch som Per ska tillaga. Det blir lasagne, Mollys favoriträtt. Tjejerna får göra sina egna fruktsmoothies och därefter äta utomhus.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
23 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg och hans fru Inese ger sig ut i Trosa skärgård. De åker till sin favoritplats i närheten av Tullgarns slott. Med sig har de en potatis- och purjolökssoppa som Per gjort i ordning samt fiskspett som preparerats med en marinad á la Per.
Per Morberg och hans fru Inese ger sig ut i Trosa skärgård. De åker till sin favoritplats i närheten av Tullgarns slott. Med sig har de en potatis- och purjolökssoppa som Per gjort i ordning samt fiskspett som preparerats med en marinad á la Per.