Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2008
- Avsnitt 8
- Säsong 4
- 22 min
- 0+
- Säsong 4
- Avsnitt 8: Vad blir det för mat
Per ger sig ut i den vackra naturen runt Tullgarn slott där det finns både får och lamm och hittar inspiration till kvällens middag - lammgryta curry. Kvällens middagsgäster är Pers syster Maria och den välkända skådespelerskan Ewa Fröling.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderHemma på Tullgarn steker Per upp strömming och serverar med hemlagat potatismos. Till förrätt blir det en sallad inspirerad från ön Capri med mozzarella, kronärtskocka och paprika. Per gör en annorlunda dessert på gammalt vis i form av klappgröt.
Hemma på Tullgarn steker Per upp strömming och serverar med hemlagat potatismos. Till förrätt blir det en sallad inspirerad från ön Capri med mozzarella, kronärtskocka och paprika. Per gör en annorlunda dessert på gammalt vis i form av klappgröt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderMed hjälp av sin familj lagar Per Morberg svensk husmanskost i form av isterband och stuvad potatis. Till efterrätt bakar han en svartvinbärspaj. Familjen får även en middagsgäst, Pers gode vän Bengt Frithiofsson, vinexpert och författare.
Med hjälp av sin familj lagar Per Morberg svensk husmanskost i form av isterband och stuvad potatis. Till efterrätt bakar han en svartvinbärspaj. Familjen får även en middagsgäst, Pers gode vän Bengt Frithiofsson, vinexpert och författare.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg åker till Gotland och besöker ett bryggeri där han lär sig hur man gör öl. Han lagar sedan till en måltid på strandkanten bestående av laxtartar med löjrom, lammbringa och den gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt.
Per Morberg åker till Gotland och besöker ett bryggeri där han lär sig hur man gör öl. Han lagar sedan till en måltid på strandkanten bestående av laxtartar med löjrom, lammbringa och den gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg ska laga oxsvanssoppa och till det behövs ett gott bröd. Han vill baka det perfekta brödet och skaffar dinkelmjöl som ger ett luftigt bröd. Förrätten blir en räkcocktail och till efterrätt blir det hemmagjord glass med kokos och citron.
Per Morberg ska laga oxsvanssoppa och till det behövs ett gott bröd. Han vill baka det perfekta brödet och skaffar dinkelmjöl som ger ett luftigt bröd. Förrätten blir en räkcocktail och till efterrätt blir det hemmagjord glass med kokos och citron.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPer ska tillaga svensk husmanskost i form av kåldolmar och beger sig till granngården för att köpa färsk vitkål och grönsaker direkt ur jorden. Pers fru Ines ger sig ut i skogen för att hitta kantareller som de sedan gör en soppa på.
Per ska tillaga svensk husmanskost i form av kåldolmar och beger sig till granngården för att köpa färsk vitkål och grönsaker direkt ur jorden. Pers fru Ines ger sig ut i skogen för att hitta kantareller som de sedan gör en soppa på.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer Morberg bjuder på en meny baserad på skaldjur. Till förrätt blir det gratinerad krabba och som huvudrätt en skaldjursrisotto på hummer och havskräftor. Till efterrätt serveras en fläderblomsparfait.
Per Morberg bjuder på en meny baserad på skaldjur. Till förrätt blir det gratinerad krabba och som huvudrätt en skaldjursrisotto på hummer och havskräftor. Till efterrätt serveras en fläderblomsparfait.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderDet blir löksoppa med brödkrutonger till förrätt och plankstek till huvudrätt. Efterrätten består av melon och andra exotiska frukter. Som middagsgäster kommer Pers dotter Alida, som även hon är skådespelare, och hennes goda vän, artisten Lykke Li.
Det blir löksoppa med brödkrutonger till förrätt och plankstek till huvudrätt. Efterrätten består av melon och andra exotiska frukter. Som middagsgäster kommer Pers dotter Alida, som även hon är skådespelare, och hennes goda vän, artisten Lykke Li.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer ger sig ut i den vackra naturen runt Tullgarn slott där det finns både får och lamm och hittar inspiration till kvällens middag - lammgryta curry. Kvällens middagsgäster är Pers syster Maria och den välkända skådespelerskan Ewa Fröling.
Per ger sig ut i den vackra naturen runt Tullgarn slott där det finns både får och lamm och hittar inspiration till kvällens middag - lammgryta curry. Kvällens middagsgäster är Pers syster Maria och den välkända skådespelerskan Ewa Fröling.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer besöker sin japanska favoritrestaurang. Ägaren ska hjälpa honom att ordna en japansk afton och tar med sig ingredienser hem till Per. De lagar sashimi, sushi, tempura och sukiyaki till konstnärerna Ernst och Helene Billgren som kommer på besök.
Per besöker sin japanska favoritrestaurang. Ägaren ska hjälpa honom att ordna en japansk afton och tar med sig ingredienser hem till Per. De lagar sashimi, sushi, tempura och sukiyaki till konstnärerna Ernst och Helene Billgren som kommer på besök.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderDet blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.
Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det creme caramel.