Vad blir det för mat
- Matlagning
- 2016
- Avsnitt 2
- Säsong 9
- 22 min
- 0+
- Säsong 9
- Avsnitt 2: Vad blir det för mat
Per och Inese gör en svensk klassiker när de lagar middag med kött och potatis. Det blir hemlagad och hemrökt korv, en vildsvinskorv och en vegetarisk variant samt potatissallad, tomatsalsa och egenmortlad senap.
Om serien: Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Här råder ständigt kreativt kaos och det blir svettigt, spontant, passionerat och godare än någonsin. Per blandar husmanskost med internationella influenser.
Vad blir det för mat
Avsnitt 1
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsstart. Per får besök av konditorn Roy Fares som imponerar på Per med sina kunskaper. De lagar murkelmums i smördegsknyten och Per gör en steak minute med bearnaisesås och rösti. Roy lär även Per att baka sin bästa äppelkaka.
Säsongsstart. Per får besök av konditorn Roy Fares som imponerar på Per med sina kunskaper. De lagar murkelmums i smördegsknyten och Per gör en steak minute med bearnaisesås och rösti. Roy lär även Per att baka sin bästa äppelkaka.
Vad blir det för mat
Avsnitt 2
22 minTillgänglig 3+ månaderPer och Inese gör en svensk klassiker när de lagar middag med kött och potatis. Det blir hemlagad och hemrökt korv, en vildsvinskorv och en vegetarisk variant samt potatissallad, tomatsalsa och egenmortlad senap.
Per och Inese gör en svensk klassiker när de lagar middag med kött och potatis. Det blir hemlagad och hemrökt korv, en vildsvinskorv och en vegetarisk variant samt potatissallad, tomatsalsa och egenmortlad senap.
Vad blir det för mat
Avsnitt 3
22 minTillgänglig 3+ månaderPer besöker en smedja och bjuder smederna på lunch. Det blir en het gulasch lagad på riddarnas vis över öppen eld samt våfflor i egentillverkat järn.
Per besöker en smedja och bjuder smederna på lunch. Det blir en het gulasch lagad på riddarnas vis över öppen eld samt våfflor i egentillverkat järn.
Vad blir det för mat
Avsnitt 4
22 minTillgänglig 3+ månaderPer jagar vildsvin och bjuder på nyskjuten vildsvinssadel med persika och timjan. Till förrätt blir det vit sparris med ägg och skirat smör och som avslutning gör Per en blixtsnabb hallonglass.
Per jagar vildsvin och bjuder på nyskjuten vildsvinssadel med persika och timjan. Till förrätt blir det vit sparris med ägg och skirat smör och som avslutning gör Per en blixtsnabb hallonglass.
Vad blir det för mat
Avsnitt 5
22 minTillgänglig 3+ månaderPer får besök av kocken Karl Jung och tillsammans lagar de en ny variant på schnitzel, en vårrulle med sashimi och norimajonnäs och avslutar med en klassisk vaniljglass med karamelliserade äpplen.
Per får besök av kocken Karl Jung och tillsammans lagar de en ny variant på schnitzel, en vårrulle med sashimi och norimajonnäs och avslutar med en klassisk vaniljglass med karamelliserade äpplen.
Vad blir det för mat
Avsnitt 6
22 minTillgänglig 3+ månaderPer lagar olika slags fonder för att få till en så bra bas som möjligt till sina soppor och såser. Han bjuder på en soppa med nyplockade nässlor, piggvar med murkelsås och lingonparfait med punchgrädde.
Per lagar olika slags fonder för att få till en så bra bas som möjligt till sina soppor och såser. Han bjuder på en soppa med nyplockade nässlor, piggvar med murkelsås och lingonparfait med punchgrädde.
Vad blir det för mat
Avsnitt 7
22 minTillgänglig 3+ månaderPer flyttar ut från köket för att använda sin vedeldade pizzaugn. Han upptäcker att han glömt att ta med sig de viktigaste redskapen, men löser det ändå. Det bjuds på pizza, ugnsbakade äpplen och norrländsk renskav med potatisstomp.
Per flyttar ut från köket för att använda sin vedeldade pizzaugn. Han upptäcker att han glömt att ta med sig de viktigaste redskapen, men löser det ändå. Det bjuds på pizza, ugnsbakade äpplen och norrländsk renskav med potatisstomp.
Vad blir det för mat
Avsnitt 8
22 minTillgänglig 3+ månaderPer fiskar strömming tillsammans med vännen Janne Lilliesköld. Det nappar bra och fångsten räcker till två anrättningar - inlagd stekt strömming och friterad hel strömmingsflundra. Till efterrätt blir det chokladmousse med apelsinsallad.
Per fiskar strömming tillsammans med vännen Janne Lilliesköld. Det nappar bra och fångsten räcker till två anrättningar - inlagd stekt strömming och friterad hel strömmingsflundra. Till efterrätt blir det chokladmousse med apelsinsallad.
Vad blir det för mat
Avsnitt 9
22 minTillgänglig 3+ månaderPer bjuder sin vän Adam Fietz på klassisk pölsa och låter sig imponeras av Adams imitationer av Bamse och Ernst-Hugo Järegård. Till förrätt blir det råraka med löjrom från Kalix och till efterrätt serveras gino med vit choklad och bär.
Per bjuder sin vän Adam Fietz på klassisk pölsa och låter sig imponeras av Adams imitationer av Bamse och Ernst-Hugo Järegård. Till förrätt blir det råraka med löjrom från Kalix och till efterrätt serveras gino med vit choklad och bär.
Vad blir det för mat
Avsnitt 10
22 minTillgänglig 3+ månaderSäsongsavslutning. Per ordnar en överraskningsmiddag till sin fru Inese på bröllopsdagen. Till sin hjälp har han kocken och vännen Dollan von Essen. Det blir skaldjursplateau, friterad abborre med surkålsmajonnäs och pavlovabakelse.
Säsongsavslutning. Per ordnar en överraskningsmiddag till sin fru Inese på bröllopsdagen. Till sin hjälp har han kocken och vännen Dollan von Essen. Det blir skaldjursplateau, friterad abborre med surkålsmajonnäs och pavlovabakelse.